The wishlist name can't be left blank

Ganache taart recept

Deze glanzende ganachecake heeft een ingetogen elegantie, maar het recept is eenvoudig genoeg om zelfs de meest onervaren bakker onder de knie te krijgen.

Moeilijkheidsgraad : ★★★★☆

Voor de taart:

280g ongezouten boter, verzacht, plus extra voor het invetten150 g pure chocolade, fijngehakt250 g zelfrijzend bakmeel3 el cacaopoederEen snufje fijn zout5 grote eieren260 g griessuiker300 ml yoghurt 3 el sterke zwarte koffie, gekoeld

Voor de ganache botercrème:

250 g pure chocolade, 70% cacao 250g dubbele room, op kamertemperatuur150 g poedersuiker150 g ongezouten boter Bramen en chocoladeschaafsel om te versieren.
  1. Verwarm de oven voor op 190°C, 170°C ventilator, gasstand 5. 2. Vet twee boterhamvormpjes van 3 x 18 cm in en bekleed ze met bakpapier. 3. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met nauwelijks kokend water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Zet opzij om af te koelen. Zeef de bloem, cacao en zout in een middelgrote kom. Klop in een kan de eieren luchtig. Zet beide apart.
  2. Klop de boter en suiker in een standmixer of met een elektrische garde ongeveer 8 minuten tot ze bleek en luchtig zijn. Voeg, terwijl de garde nog draait, beetje bij beetje de eieren toe tot ze volledig zijn opgenomen. Spatel voorzichtig het bloemmengsel erdoor met een grote metalen lepel, dan de gesmolten chocolade, yoghurt en afgekoelde koffie.
  3. Verdeel gelijkmatig over de voorbereide cakevormpjes en strijk de bovenkant glad. Bak ongeveer 30-35 minuten, tot de cakejes stevig en veerkrachtig aanvoelen en van de zijkant van de vorm krimpen. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en breng dan over naar een rooster om volledig af te koelen.

4. Doe ondertussen voor het ganacheglazuur de gehakte chocolade in een kom. Verwarm de room in een kleine pan op laag vuur tot het dampt, maar nog niet pruttelt. Giet over de chocolade. Laat 1 minuut staan en roer dan om te combineren; zet opzij om af te koelen. Klop in een aparte kom de poedersuiker en boter luchtig en roer er het afgekoelde chocolademengsel door. Koel tot het stevig maar smeerbaar is.

 

5. Zet de taart in elkaar door ganachebotercrème op elke taart te smeren. Zet de cakes op elkaar om een taart met drie lagen te maken en gebruik een paletmes om het glazuur langs de zijkanten te strijken en de bovenkant netjes te maken. Versier met bramen en chocoladeschaafsel.