The wishlist name can't be left blank

Split Pink cupcakes recept

Speel met de kleur van het glazuur voor deze rijke cupcakes met Guinness en chocolade. Voeg meer jam toe om het rozer te maken, verhoog de cacao voor een donkerder tint, laat het gescheiden of roer grondig om een egale kleur te maken. De keuze is aan jou!

Moeilijkheidsgraad : ★★★☆☆

Voor 12 cupcakes

 

Voor de cupcakes

100 ml Guinness of stout125 g ongezouten boter, in blokjes200 g griessuiker1 theelepel vanillepasta of ½ theelepel vanille-extract2 el cacaopoederEen snufje fijn zout100 g yoghurt of kefir 1 groot ei, licht geklopt140 g bloem1 theelepel zuiveringszout

 

Voor het gespleten roze glazuur

100 g ongezouten boter, verzacht100g volvette roomkaas300 g gouden poedersuiker 50 g gladde aardbeien- of frambozenjam (als je alleen een grove vruchtenjam hebt, verwarm deze dan een beetje, zeef en meet 50 g gezeefde hoeveelheid af)1 el citroensap2 ½ theelepel cacao
  1. Verwarm de oven voor op 180°C, 160°C Fan, Gas Mark 4 en bekleed een cupcakevorm met 12 papieren cupcakevormpjes
  2. Verwarm de Guinness en boter in een middelgrote pan op een middellaag vuur tot de boter gesmolten is. Haal van het vuur en roer de suiker, vanille, cacao, zout, yoghurt en eieren erdoor. Als het goed gecombineerd is, voeg dan de bloem en zuiveringszout toe.

3. Verdeel het beslag over de papieren bakjes en bak ze 35-40 minuten, tot ze gerezen zijn en veerkrachtig aanvoelen. Zet opzij om af te koelen.

 

4. Klop voor het glazuur de boter en 150 g poedersuiker in de kom van een elektrische mixer of met een garde tot een gladde massa. Voeg langzaam de roomkaas en de rest van de poedersuiker met het cacaopoeder toe. Maak de jam los met het citroensap en giet ¾ van het mengsel in het glazuur. Spatel de rest van de jam er grof doorheen, zodat er een rimpelig effect ontstaat en gebruik dit om de cupcakes te bedekken. Versier met een beetje gedroogd frambozenpoeder, indien gewenst.