The wishlist name can't be left blank
Eenvoudige manieren om je tuinmeubels te updaten

Eenvoudige manieren om je tuinmeubels te updaten

July 19th, 2024
Little Greene

Het verven van de tuinmeubelen is een van de snelste en eenvoudigste manieren om het interieur op te knappen. Het is een fantastische manier om vrolijke kleuren in de tuin te gebruiken voor de zomermaanden en om de tuinmeubelen te beschermen en weerbestendig te maken zodat ze het hele jaar meegaan.

Ontdek hoe je onze duurzame buitenverven kunt gebruiken om de tuinmeubelen eenvoudig en effectief te verfraaien…

Plafond, deur en frame: ‘Loft White’, Muur: ‘Celestial Blue’, Stoelen: ‘Garden’

Kies je verfafwerking

Bij Little Greene bieden we slijtvaste afwerkingen voor buiten die geschikt zijn voor het verven van hout, metaal en zelfs plastic tuinmeubelen. De afwerkingen zijn verkrijgbaar in het complete kleurenpalet, zodat je gemakkelijk mooie, samenhangende schema’s kunt creëren die vloeiend overgaan van de binnenkant naar de buitenkant van het huis.

Tafel: ‘Etruria’, Stoelen: ‘Pale Lime’

Voor een laagglans afwerking is onze geurarme, watergedragen ‘Intelligent Exterior Eggshell’ ideaal. Het is self-priming voor op kaal en geverfd hout, wat betekend dat je de tuinmeubelen snel en effectief kunt opknappen met minimale voorbereiding. Je kunt ‘Intelligent Exterior Eggshell’ ook combineren met onze ‘Intelligent ASP’-grondverf voor het schilderen van metalen en kunststof meubelen.

Plafond & Frame: ‘Slaked Lime’, Muur: ‘Aquamarine – Deep’, Stoelen: ‘Indian Yellow’

Je kunt voor de tuinmeubelen ook een glanzende afwerking overwegen. Met zijn verfijnde hoogglans zal ‘Intelligent Gloss’ echt indruk maken in de buitenruimte. Deze glansverf op waterbasis is een sneldrogend alternatief voor een traditionele glansverf op oliebasis en biedt dezelfde sterke, robuuste en gemakkelijk te reinigen afwerking.

Plafond, deur en frame: ‘Loft White’, Muur: ‘Celestial Blue’, Stoelen: ‘Bassoon’

Een uitbarsting van gele zonneschijn

Geel is de perfecte kleur om te gebruiken in een buitenruimte. Het brengt een dosis energieke zonneschijn in het interieur, wat voor weer het ook is. Verf de tuinstoelen in de door jou gekozen gele tint van Little Greene om de buitenruimte meteen op te vrolijken.

Een lichte, heldergele kleur zoals ‘Indian Yellow’ past goed bij groentinten zoals ‘Hopper ’ of ‘Aquamarine’. Of kies voor het rijke en aardse ‘Bassoon ’ samen met ‘Celestial Blue’ voor een elegante combinatie.

Stoelen: ‘Giallo’

Giallo ’ is een warme, uitnodigende, goudgele tint die heel gemakkelijk te gebruiken is, vooral in het exterieur. Dit prachtige geel verandert een paar tuinstoelen in een levendig middelpunt, dat prachtig past bij het omringende groen.

Muur: ‘Linen Wash’, Raamkozijn: ‘Loft White’, Tafel: ‘Smalt’, Stoel: ‘Bone China Blue’

Extra impact

Het exterieur biedt zoveel mogelijkheden om kleur te introduceren, of je nu het metselwerk, hekwerk, tuinhuisje of bloembed bijwerkt. Als je op zoek bent naar een klein weekendproject, overweeg dan om slechts één tafel of stoel in een levendige tint te verven om karakter en een interessant designelement toe te voegen aan je schema. Zelfs als je alleen de poten van de eettafel buiten verft, creëer je een opvallend middelpunt en verfraai je meteen het exterieur.

Muur: ‘Celestial Blue’, Stoel: ‘Marine Blue’, Balustrade: ‘Loft White’

Krachtige, levendige blauwtinten werken fantastisch als accentkleur in het exterieur. Ze zien er uitnodigend en eigentijds uit tegen een achtergrond van contrasterend natuurlijk groen, hout of steen. Overweeg een opvallende blauwtint te gebruiken om een eigentijdse draai te geven aan een traditioneel wit en lichtblauw kleurenschema.

Verre muur: ‘Yellow-Pink’, Bekleding tuinhuis: ‘Scree’, Houtwerk: ‘Loft White’

Een inspirerende omgeving voor de kleintjes

Naast een plek om familie en vrienden te vermaken, kan de tuin ook een veilige en inspirerende omgeving zijn voor energieke kleintjes waar ze op avontuur kunnen gaan! Door tuinmeubilair zoals schuurtjes, speelgoed en tipi’s te beschilderen, wordt hun verbeelding geprikkeld terwijl ze de natuurlijke wereld verkennen.

Tipi: ‘Light Peachblossom’, ‘Canton’, ‘Yellow-Pink’, ‘Tuscan Red’ en ‘Tea with Florence’, Schutting: ‘Juniper Ash’

Een tuinhuisje vormt een geweldige plek om al het speelgoed van je kleintjes in op te bergen terwijl ze buiten spelen tijdens de zomermaanden. Overweeg om de schuur in een donkere aardse tint zoals ‘Scree’ te schilderen zodat deze op kan gaan in de groene omgeving en kan contrasteren met ‘Yellow-Pink’ in de aangrenzende speelruimte. Of creëer een leuk, kleurrijk schuilplaatsje door een tipi te schilderen in een palet van levendige tinten.

Gerelateerde artikelen

Introductie van 'Double Drenching' 

Introductie van 'Double Drenching' 

Werk je keukenkastjes bij met de verbeterde ‘Intelligent Paints’

Werk je keukenkastjes bij met de verbeterde ‘Intelligent Paints’

6 simpele projecten voor het zomerseizoen

6 simpele projecten voor het zomerseizoen

Vind kleurinspiratie voor jouw zomerproject…

Vind kleurinspiratie voor jouw zomerproject…