The wishlist name can't be left blank
Tips van Ruth om je leefruimte naar buiten uit te breiden

Tips van Ruth om je leefruimte naar buiten uit te breiden

July 19th, 2024
Little Greene

In deze tijd van het jaar verlangen velen van ons ernaar om meer tijd buiten door te brengen, omringd door de natuur en haar kalmerende effect. Door kleur op creatieve en effectieve manieren te gebruiken, kun je de leefruimte gemakkelijk uitbreiden naar de tuin om functionele ruimtes te creëren die boordevol karakter zitten.

Lees de deskundige tips van onze Creative Director Ruth terwijl ze de voordelen van het binnen-buitenleven bespreekt en inspirerende manieren deelt waarop je kleur in de buitenruimte kunt brengen…

Creëer je perfecte binnen-buiten leefruimte

Ruth schrijft: “De afgelopen jaren hebben we een echte verschuiving gezien in de manier waarop exterieurs worden ingericht. In plaats van dat ze apart worden behandeld, zien we dat interieurschema’s en het gebruik van kleur doorgetrokken worden naar buiten. Zo kan een leefkeuken of woonkamer gevormd worden die barst van karakter en die het interieur verbindt met tuinen of buitenruimtes.”

Plafond & frame: ‘Slaked Lime’, Muur: ‘Aquamarine – Deep’, Stoelen: ‘Indian Yellow’

Door simpelweg een vleugje kleur te introduceren, knap je de buitenruimte gelijk op en verbind je deze met het interieur. Zelfs als de buitenruimte beperkt is tot een klein balkon, kun je de buitenbekleding schilderen in een rustgevende tint zoals ‘Aquamarine – Deep’. Combineer deze met ‘Indian Yellow’ op het tuinmeubilair voor een mooi, weloverwogen schema waarin je op warmere dagen heerlijk buiten kunt ontspannen.

Muur: ‘Slaked Lime’ & ‘Juniper Ash’, Krukken: ‘Vulcan’

Als de keuken aansluit op de buitenruimte, is dit een uitgelezen kans om een uitnodigende ontbijtbar te creëren. Verf de buitenmuren in kleuren die bij de keuken passen voor een naadloze overgang. Hier geeft het mooie, diepblauwe ‘Juniper Ash’ een elegante, eigentijdse uitstraling naast bamboe en botanische elementen.

Muur: ‘Light Gold’

Deel de buitenruimte in in zones

Ruth schrijft: “Kleur wordt gebruikt om zones aan te brengen in de buitenruimte. Zo vormen ze ontspannings-, eet- of leefruimtes binnen een ruimere tuin. Eenvoudige aanpassingen, zoals het schilderen van een muur in een felle, heldere kleur of het opfrissen van houten meubilair, kunnen direct impact maken en de leefruimte naar buiten toe uitbreiden.” Overweeg een heldere, warme en geruststellende kleur zoals ‘Light Gold’ om een schaduwrijke plek te transformeren in een knus toevluchtsoord.

Muur: ‘Attic II’, Plafond & deuropening: ‘Flint’

Donkere, aardse kleuren kunnen bijzonder goed werken om zones aan te brengen in de buitenruimte. Tinten zoals ‘Attic II’ bieden een verfijnde achtergrond om de eethoek af te bakenen, terwijl ze subtiel opgaan in de planten in de tuin erachter.

Muur: ‘Celestial Blue’, Stoel: ‘Marine Blue’, Balustrade: ‘Loft White’

Voeg karakter toe aan elk deel van de tuin

Het gebruik van kleur om de buitenruimte te transformeren, betekent dat je alle elementen van de buitenruimte kunt integreren om zowel schoonheid en duurzaamheid te bevorderen.  Ruth zegt: “Naast het feit dat het een praktische oplossing is om een huis weerbestendig te maken en te beschermen, biedt het verfraaien van de buitenruimte ook de perfecte gelegenheid om karakter toe te voegen aan de buitenruimte.”

Muur: ‘Linen Wash’, Tussenmuur: ‘Masquerade’

Overweeg het verven van de schuur in een felle, gewaagde tint om een interessant middelpunt tussen het overvloedige groen te creëren. Of kies een rijke, aardse tint zoals ‘Nether Red’ voor buitenmuren om voor een gevoel van kalmte en welzijn te zorgen, zelfs terwijl je de dagelijkse klusjes uitvoert!

Vind kleurinspiratie

“De trend voor buitendecoratie volgen die van het interieur, met rijke warme bruintinten en aardse, natuurlijke kleuren die worden omarmd naast vrolijke, zonnige geeltinten en meer traditionele blauwe en groene kleuren”

Ontdek kleurschema’s ter inspiratie voor het verfraaien van de buitenomgeving, van rustige neutrale omgevingen tot een gedurfder kleurgebruik.

Gerelateerde artikelen

Introductie van 'Double Drenching' 

Introductie van 'Double Drenching' 

Werk je keukenkastjes bij met de verbeterde ‘Intelligent Paints’

Werk je keukenkastjes bij met de verbeterde ‘Intelligent Paints’

6 simpele projecten voor het zomerseizoen

6 simpele projecten voor het zomerseizoen

Vind kleurinspiratie voor jouw zomerproject…

Vind kleurinspiratie voor jouw zomerproject…